Китай говорить, що співпрацюватиме з Північною Кореєю для посилення зв’язків

Чоу Рюн Хау (зліва) тисне руку Сонг Тао у Пхеньяні, 17 листопада 2017 року.

Традиційна дружба між Китаєм і Північною Кореєю є «цінним багатством» для їхніх народів, заявив Китай після того, як його спеціальний посол зустрівся з високопоставленим представником Північної Кореї, але в заяві не було згадки про кризу з приводу ядерної і ракетної зброї Північної Кореї.

Сонг Тао, який очолює міжнародне відділення правлячої Комуністичної партії Китаю, відвідує Пхеньян, щоб обговорити підсумки нещодавнього з’їзду КПК, на якому президент Сі Цзіньпін закріпив свою владу.

У короткій заяві, датованій п'ятницею, але розповсюдженій китайськими ЗМІ в суботу, зовнішнє відомство зазначило, що Сонг, який є представником Сі Цзіньпіна, повідомив офіційному представнику Північної Кореї Чоу Рюн Хау про підсумки з'їзду.

Сонг і Чой також говорили про відносини між їхніми партіями та країнами, повідомляє департамент.

«Вони сказали, що традиційна дружба між Китаєм та Північною Кореєю була заснована і культивована колишніми лідерами обох країн, і є цінним багатством для обох народів», – сказано в повідомленні.

«Обидві сторони повинні працювати разом, щоб сприяти подальшому розвитку відносин між двома сторонами та двома країнами заради блага своїх народів».

У департаменті не згадувались ядерні та ракетні програми Північної Кореї, яким сильно протистоїть Китай.

Останнього разу спеціальний посланник Китаю до Північної Кореї відвідав КНДР в лютому минулого року.

Дивіться також: Когресмени провели слухання аби упевнитися, що президент Трамп, без крайньої необхідності не натисне ядерної кнопки

Your browser doesn’t support HTML5

Когресмени провели слухання аби упевнитися, що президент Трамп, без крайньої необхідності не натисне ядерної кнопки. Відео