Радник кампанії Трампа зустрічався з російськими чиновниками в 2016 році – NYT

Радник Дональда Трампа Картер Пейдж звертається до аудиторії під час презентації в Москві, 12 грудня 2016 року.

Радник із зовнішньої політики президентської кампанії Дональда Трампа зустрічався торік з російськими урядовцями, повідомило видання The New York Times у п'ятницю, цитуючи свідчення, яке він дав цього тижня в Конгресі США.

У численних інтерв'ю в засобах масової інформації останніми місяцями радник Картер Пейдж або заперечував зустрічі з представниками уряду Росії під час поїздки до Москви в липні 2016 року, або заявляв, що зустрічався «переважно з ученими», повідомляє газета.

На цьому фото від 8 липня 2016 року Картер Пейдж, тодішній радник кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа, виступає на випускній церемонії Нової економічної школи в Москві, Росія.

Пейдж надіслав електронного листа щонайменше одному з керівників кампанії Трампа, описуючи свої враження після бесід із урядовцями Росії та іншими, повідомляє The New York Times, цитуючи особу, що ознайомлена з повідомленням.

Видання стверджує, що електронна пошта була прочитана вголос під час закритого слухання в четвер у Комітеті розвідки Палати представників, який розслідує вплив Росії на результати виборів у листопаді 2016 року на користь Трампа та можливої змови між кампанією Трампа та Росією.

Росія заявляє, що не втручалася у вибори, і Трамп заперечив будь-яку змову.

Пейдж применшив значення зустрічей в інтерв'ю газеті NYT у п'ятницю.

«Я мав дуже коротке привітання з кількома людьми. Це все», – сказав він. За його словами, одна людина з тих, із якими він зустрічався, була «старшого віку», але не підтвердив її особу.

Дивіться також: Представники Гугл, Фейсбук та Твіттер дали свідчення щодо впливу Росії на американську політику через соцмережі

Your browser doesn’t support HTML5

Представники Гугл, Фейсбук та Твіттер дали свідчення щодо впливу Росії на американську політику через соцмережі. Відео