Святиню Ясукуні відвідали 168 японських парламентаріїв

Японські законодавці відвідують храм Ясукуні

Група японських парламентаріїв відвідала спірну святиню, споруджену на честь загиблих японських військових, яка для багатьох є символом довоєнної колоніальної агресії Токіо.

168 членів парламенту у вівторок відвідали храм Ясукуні. Святиня була споруджена в пам'ять про двох з половиною мільйонів військовослужбовців, загиблих в роки Другої світової війни, включаючи кількох людей, визнаних воєнними злочинцями.

Щорічне відвідування Ясукуні відбулося через три дні після того, як у храмі помолилися три члени японського кабінету, що викликало обурення Південної Кореї та Китаю.

Для багатьох консервативно налаштованих японців святиня є символом національної гордості. Проте чимало корейців і китайців бачать в храмі символ японської колоніальної агресії в їхніх країнах в першій половині ХХ-го століття.

Відвідування святині членами японського кабінету стало приводом для скасування візиту міністра закордонних справ Південної Кореї Юн Бен Се в Токіо. У понеділок в Сеулі заявили, що глава південнокорейської дипломатії в ході свого візиту планував представити своє бачення розвитку двосторонніх відносин.