Ізраїль продовжує операцію проти угруповання Гамас у Секторі Газа

Після ізраїльського ракетного удару на місто Газа

Ізраїль продовжує військову операцію проти Сектора Газа. Вона скерована, зокрема, проти деяких лідерів екстремістського угруповання Гамас.

У середу вранці повітряні рейди проведено проти кількох десятків об’єктів, включно з домом високопоставленого лідера Гамасу Махмуда Загара. Водночас ізраїльські військові попередили десятки тисяч мешканців північного району Сектора Газа, щоб вони залишили свої домівки до часу «чергового повідомлення».

У летючці, поширеній ізраїльськими збройними силами, сказано, що кожен, хто не залишить району, ризикує своїм власним життям і життям своїх родин.

Однак представники угруповання Гамас закликали мешканців, щоб вони ігнорували попередження, кажучи, що Ізраїль веде «психологічну війну».

У результаті повітряних ударів у середу загинуло щонайменше троє людей і рошкоджено кілька об’єктів, включно з лікарнею.

Представники палестинських органів охорони здоров’я повідомили, що з часу, коли Ізраїль розпочав операцію з метою змусити Гамас припинити ракетні удари, загинули щонайменше 204 особи. Загинув також один ізраїльтянин.