Спеціальні потреби

Джон Керрі: прийшов час на «реалістичну оцінку» близькосхідного мирного процесу


Держсекретар Джон Керрі на прес-конференції в Рабаті (Марокко)
Держсекретар Джон Керрі на прес-конференції в Рабаті (Марокко)
Державний секретар США Джон Керрі заявив, що вже час на «реалістичну оцінку» мирних переговорів між Ізраїлем і палестинськими органами влади. Виступаючи в п’ятницю в столиці Марокко Рабаті, Керрі сказав, що він планує «зробити оцінку» наступних кроків у мирному процесії після того, що він назвав «жалюгідними» рішення обох сторін.

Переговорам загрожує постійне будівництво єврейських поселень на Західному березі, скасування Ізраїлем рішення про звільнення чергової групи палестинських в’язнів і заходи палестинців щодо визнання з боку ООН.

Проте Керрі наполягав, що жодна із сторін не подала ознак, що вона готова залишити переговори. Однак він сказав, що ці зусилля не можуть бути безконечними, додаючи, що є межа для ролі Сполучених Штатів, якщо обидві сторони не бажають вдатися до кроків у напрямку миру.

У четвер Ізраїль скасував плановане звільнення четвертої групи палестинськиз в’язнів. Таке рішення винесено у відповідь на підписання палестинським керівництвом понад десяти міжнародних конвенцій.

Міністр юстиції Ізраїлю Ципі Лівні заявила, що палестинські заходи порушили умови звільнення в’язннів, які пов’язані з відмовою палестинців від односторонніх кроків.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG