Спеціальні потреби

Джон Керрі прибув на Близький Схід, щоб підтримати мирні переговори


У понеділок державний секретар США Джон Керрі прибув до Ізраїлю, щоб знову пробувати запобігти провалу мирних переговорів з палестинцями.

Це вже друга подорож Керрі у регіон за несповна тиждень. Минулого тижня він був у Йорданії для розмов з палестинським президентом Махмудом Аббасом.

Цим разом високопоставлений дипломат планує мати окрему зустріч з прем’єр-міністром Беньяміном Нетаньягу і опісля знову з палестинським лідером.

Мирні зусилля останніми днями стали більш задирливими, у зв’язку з тим, що Ізраїль відмовивися звільнити – як було раніше домовлено – останню групу палестинських в’язнів.

Звільнення передбачалося угодою, на основі якої обидві сторони повернулися за стіл переговорів на період дев’яти місяців, починаючи з липня минулого року.

Ізраїль каже, що хоче, щоб переговори продовжилися поза період, який закінчується наступного місяця, перед тим, як звільнити в’язнів. Палестинці висувають застереження, кажучи, що вони залишать переговори вже тепер, якщо Ізраїль не звільнить в’язнів, як обіцяв раніше.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG