Спеціальні потреби

Ізраїль повідомив про будівництво нових поселень на палестинських територіях


Ізраїль повідомив про плани побудувати нові житлові доми на Західному Березі та у Східному Єрусалимі, разом 1400 одиниць. Цей крок, без сумніву, викличе незадоволення з боку палестинців під час поточних дуже делікатних мирних переговорів.

Міністерство житлобудівництва Ізраїлю повідомило, що 800 домів буде побудовано на Західному Березі та 600 у Східному Єрусалимі.

Цього кроку сподівалися в рамках зусиль прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу заспокоїти деяких осіб у своєму кабінеті міністрів з приводу звільнення групи палестинських в’язнів.

Минулого місяця було звільнено 26 в’язнів у рамках мирних зусиль, посередником на яких є державний секретар США Джон Керрі. Ізраїльські офіційні особи заявили, що вони чекали до часу, коли Керрі залишить регіон, щоб повідомити про нові поселення.

Палестинці погрозили залишити мирні переговори і, можливо, вдатися до юридичних заходів, якщо Ізраїль продовжуватиме будувати поселення на палестинських територіях, які палестинці вважають частиною своєї майбутньої держави.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG