В Афганістані авіаударами знищено радіостанцію «Ісламської держави»

Радіостанцію «Голос халіфату» знищили 1 лютого поблизу кордону з Пакистаном.

Влада Афганістану повідомила у вівторок, що внаслідок повітряних ударів, здійснених за підтримкою США на сходу країни, знищено радіостанцію екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Речник губернатора провінції Нанґаргар Атаулла Хогіані повідомив «Голос Амерки», що радіостанцію «Голос халіфату» знищили 1 лютого поблизу кордону з Пакистаном.

При цьому, за його словами, загинули 29 бойовиків, зокрема п’ятеро працівників радіостанції.

Хогіані повідомив, що напад вчинено у гористому районі Ачина, де угруповання ІД встановило свою штаб-квартиру, і звідки бойовики намагаються поширити свою сферу впливу і чинити атаки на інші частини Афганістану.

Міністерство оборони Афганістану підтвердило припинення радіомовлення.

Радіостанцію «Голос халіфату» запустили в кінці 2015 року. Протягом останніх трьох місяців вона транслювала щоденні двогодинні програми екстремістських послань «Ісламської держави» у Нанґаргарі.

Радіостанція, яка, на думку афганських офіційних осіб, була пересувною, також використовувалась з метою вербування і погрожування журналістам.

Речник військового командування США полковник Майкл Лоугорн заявив, що американські сили здійснили два контртерористичні удари в районі Ачин.

Угруповання ІД почало зміцнювати свої позиції в Афганістані після захоплення значної частини території Іраку й Сирії в 2014 році. Бойовики угруповання присутні в кількох районах поблизу кордону Афганістану з Пакистаном.

Дивіться також: Команда Саакашвілі це не тимчасове явище - Марушевська

Your browser doesn’t support HTML5

Команда Саакашвілі це не тимчасове явище - Марушевська. Відео