Меркель та Штайнмаєр підтримують мирні ініціативи Порошенка

Канцлер Німеччини Анґела Меркель та міністр закордонних справ країни Франк-Вальтер Штайнмаєр закликають Росію погодитись на перемир`я з українською стороною, яке запропонував президент України Петро Порошенко.

Позицію Меркель озвучив у суботу її речник Штеффен Зайберт. Як повідомляє видання WSJ, Анґела Меркель закликала усі сторони конфлікту публічно заявити про готовність скласти зброю. Канцлер Німеччини наголосила, що «страждання людей у південно-східних областях України мають припинитися».

«Прийшов час шукати розв`язання цього конфлікту у політичній площині. Мирний план президента України є дуже добрим початком для цього», - сказала Меркель.

В унісон із канцлером позицію Німеччини озвучив і міністр закордонних справ країни Франк-Вальтер Штайнмаєр. Перебуваючи у суботу у Стамбулі він зазначив: «Я підтримую мирний план врегулювання ситуації, який вчора запронував президент Порошенко і його наказ припинити вогонь. Це дає шанс втихомирити ситуацію в Україні і продовжити національний діалог».

Штайнмаєр сподівається, що Москва також підтримає мирний план і закликав Росію забезпечити мир на кордоні з Україною.