Спеціальні потреби

Рада Європи підтримала мирний план Порошенка


Турбйорн Яґланд
Турбйорн Яґланд
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд привітав план мирного врегулювання ситуації у східних регіонах президента України Петра Порошенка. Про це повідомляє сайт Ради Європи.

«Президент Порошенко має нашу всебічну підтримку свого мирного плану для східної України. Це важливий крок на шляху до встановлення міцного миру і стабільності в Україні. Що зараз важливо, це щоб усі сторони утрималися від насильства та поважали права людини і верховенство закону», - цитує слова Яґланда прес-служба відомства.

Генеральний секретар підтримав також наказ президента Порошенка припинити в Україні вогонь та висловив сподівання на початок діалогу.

Мирний план президента України Петра Порошенка складається з 15 кроків і передбачає, зокрема, гарантії безпеки для всіх учасників переговорів; звільнення від кримінальної відповідальності тих, хто склав зброю і не здійснив тяжких злочинів; звільнення заручників; створення 10-кілометрової буферної зони на українсько-російському державному кордоні.

У пʼятницю президент України віддав наказ на тиждень припинити вогонь на Сході, до 27-го червня.

26-го червня Петро Порошенко у Страсбурзі виступить з промовою на засіданні Парламенської асамблеї Ради Європи.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG