Спеціальні потреби

З порту вийшло останнє судно з українським збіжжям в межах Чорноморської зернової угоди


Завантаження зерна в порті Ізмаїла, 26 квітня 2023. AP Photo/Andrew Kravchenko
Завантаження зерна в порті Ізмаїла, 26 квітня 2023. AP Photo/Andrew Kravchenko

З порту на Одещині вийшло останнє судно з українським продовольством в межах Чорноморської зернової угоди, яка спливає вже 18 травня. За даними ООН суховантаж DSM Capella вийшов з порту Чорноморська з 30 тисячами тонн кукурудзи та прямує до Туреччини.

Укладену минулого липня угоду продовжували двічі на 120 днів, але третій раз Кремль погодився лише на 60-денне продовження. Минулого тижня високопосадовцям з Росії, України, Туреччини та ООН у Стамбулі не вдалось домовитись щодо продовження угоди. Напередодні речник ООН Стефан Дюжаррік заявив: "Контакти тривають на різних рівнях. Ми, очевидно, перебуваємо на делікатній стадії".

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу висловив переконання минулого тижня, що угоду можна продовжити ще принаймні на два місяці.

Хоча російський експорт продовольства та добрив не підпадає під санкції Заходу, запроваджені після початку війни в Україні, Москва каже, що обмеження на платежі, логістику та страхування становлять перешкоду для постачань.

У відповідь посолка США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила: "Ми експортуємо зерно та добрива на тому ж рівні, якщо не вище, ніж до повномасштабного вторгнення".

Також Україна й США постійно повідомляли про численні перепони з боку Росії у перевірках суден у межах Чорноморської угоди.

Домовленість дозволила експортувати близько 30,3 мільйона тонн українських зерна та харчових продуктів, з яких 50% становила кукурудза і 28% пшениця, решта - ріпак, соняшникова олія, шрот та ячмінь. Зокрема 625 тисяч тонн продовольства на суднах Всесвітньої продовольчої програми для надання допомоги в найбідніших голодуючих країнах - Афганістані, Ефіопії, Кенії, Сомалі та Ємені.

Раніше Голос Америки повідомляв, що Міжнародний комітет порятунку закликав продовжити Чорноморську зернову угоду, оскільки 349 мільйонів людей у 79 країнах зазнають гострого браку продовольства, а через серйозний дефіцит експорту зерна, а також відсутність доступних добрив кількість людей, які страждають від голоду, зросте до 19 мільйонів, прогнозує ООН.

Водночас опитані Reuters українські та міжнародні трейдери й аналітики очікують поновлення угоди, хоча, можливо, з деякою затримкою. Більшість переконані, що навіть якщо Росія не погодиться на угоду, це не зупинить українські постачання на світові ринки, хоча й за вищою ціною.

Зокрема Ден Бассе, президент чиказької консалтингової компанії AgResource, заявив: "З нижчим урожаєм цього року все це може піти на захід через Східну Європу. Проблема в тому, що це коштуватиме на 15-20% більше".

Однак Микола Горбачов, голова Української зернової асоціації, попереджає, що без морського коридору ціни на експортну логістику зростуть і настільки скоротять маржу аграріїв, що вони припинять виробляти пшеницю та кукурудзу у великих обсягах.

При цьому раніше європейські представники заявляли, що Європейський Союз може погодитись на тимчасові обмеження імпорту збіжжя з України. Сільськогосподарські виробники в Польщі, Словаччині, Угорщині, Румунії, а також в Болгарії заявляють, що наплив українського зерна, олії та інших харчових продуктів спричинив падіння цін і призвів до втрат фермерів у тих країнах.

Через це деякі країни пішли на односторонні заборони імпорту і навіть транзиту української продукції, викликавши застереження з Брюсселя, що питання спільного європейського ринку повинні вирішуватися не окремими країнами, а на рівні ЄС.

Організація Об’єднаних Націй раніше заявляла, що не має запасного плану, якщо Росія вийде з Чорноморської угоди.

Форум

XS
SM
MD
LG