Спеціальні потреби

Якщо ми не отримаємо допомогу, ми програємо війну – Зеленський у Вашингтоні


Президент України Володимир Зеленський розмовляє з сенаторами США під час візиту до Капітолію США у Вашингтоні, 21 вересня 2023 р. REUTERS/Evelyn Hockstein
Президент України Володимир Зеленський розмовляє з сенаторами США під час візиту до Капітолію США у Вашингтоні, 21 вересня 2023 р. REUTERS/Evelyn Hockstein

Лідер більшості у Сенаті США, сенатор-демократ Чак Шумер зацитував журналістам слова президента України Володимира Зеленського із приватної зустрічі. “Якщо ми не отримаємо допомогу, ми програємо війну”, – сказав, за словами Шумера, Зеленський.

На виході із зустрічі з сенаторами Володимир Зеленський відповів на запитання журналістки Голосу Америки Марії Ульяновської щодо того, яких хороших новин чекати.

“Дуже багато було, – сказав Зеленський. – У нас прекрасний діалог”.

Він також висловив вдячність журналістам, сенаторам, Конгресу за допомогу та підтримку.

“Ми обговорили дуже багато деталей”, – додав президент.

Як повідомляв Голос Америки, президент України Володимир Зеленський зустрівся у Вашингтоні із законодавцями з Палати представників і Сенату. Після переговорів за закритими дверима конгресмен-республіканець Майкл Маккол прокоментував їх так: "Я спитав: "Який у вас план щодо перемоги? І що вам потрібно для перемоги?" Зокрема це дві речі: авіація - F-16 й ATACMS. Їм потрібна артилерія далекої дії, щоб здійснювати удари по Криму, звідки летять іранські дрони. Зараз вони цього не мають".

  • 16x9 Image

    Марія Ульяновська

    Журналістка та режисерка документальних фільмів. На Голосі Америки веду програму “Час-тайм”. Розповідаю про російські воєнні злочини, правосуддя, антикорупцію, українську та американську політику. Знімаю людяні історії.

  • 16x9 Image

    Ганна Твердохліб

    Знімаю соцмережеві відео для Голосу Америки про українців у США та Європі, пишу новини, найбільше люблю розповідати історії людей, які живуть цікаве і насичене життя, а також людські історії війни і особливо – збирати зворушливі розповіді української діаспори, а також висвітлювати досягнення, за які Україну шанують у світі. 

Форум

XS
SM
MD
LG