Спеціальні потреби

"Якщо він отримає необхідну допомогу, він переможе", – сенатор Шумер про виступ Зеленського у Конгресі


Зеленський сказав сенаторам, що у разі “якщо він отримає допомогу – він зможе виграти цю війну”. Фото: Reuters
Зеленський сказав сенаторам, що у разі “якщо він отримає допомогу – він зможе виграти цю війну”. Фото: Reuters

Президент України Володимир Зеленський проводить зустрічі з американськими законодавцями, щоб обговорити із ними виділення додаткового фінансування для України. Серед зустрічей - спілкування із сенаторами та спікером Палати представників Майком Джонсоном.

У Конгресі Зеленського супроводжували лідери Демократичної та Республіканської партій в Сенаті Чак Шумер та Мітч Макконнелл.

Лідер демократичної більшості у Сенаті Шумер так прокоментував спілкування Зеленського з законодавцями: "Навіть наші колеги-республіканці говорили про те, що ми виграємо цю війну. Якщо він отримає необхідну допомогу, він переможе".

Шумер наголосив, що Зеленський сказав сенаторам, що у разі “якщо він отримає допомогу, він зможе виграти цю війну”.

Він також чітко дав зрозуміти, що якщо ми програємо, Путін виграє. Це буде дуже небезпечно для Сполучених Штатів
Чак Шумер про виступ Зеленського

“Він також чітко дав зрозуміти, що якщо ми програємо, Путін виграє. Це буде дуже небезпечно для Сполучених Штатів”, – говорить Чак Шумер.

За словами Шумера, Зеленський дав чітко зрозуміти, яка допомога йому потрібна. Лідер Демократичної партії у Сенаті також підкреслив, що президент України окреслив, який вид допомоги йому потрібен, і як вона допоможе Україні перемогти.

Зеленський зустрічається з президентом США Джо Байденом та американськими конгресменами, намагаючись безпосередньо переконати політиків у США в нагальності надання Україні допомоги.

Зеленський зазначив, що ці зустрічі дадуть можливість "поговорити про те, яких результатів ми можемо досягти в наступному році, виходячи з наших досягнень цього року".

Білий дім наголошує, що у разі якщо фінансування не буде прийнято – це послабить здатність України захищати себе. Про це заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван в понеділок на події організованій The Wall Street Journal. Він вказав, що якщо допомога США більше не надходитиме, це зашкодить здатності України утримувати територію.

Дивіться також: Зеленський у Вашингтоні намагається переконати Конгрес схвалити допомогу Україні, однак єдності серед американських законодавців немає

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG