Спеціальні потреби

Британії, можливо, легше залишитись в ЄС, ніж провести переговори про Brexit


Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що його країна очікує на «нагальність» з боку Європейського Союзу під час переговорів про Brexit, повідомляє АР.

Заява прозвучала після того, як провідний переговірник ЄС Мішель Барньє повідомив, що переговори цього тижня не призвели до «значного прогресу» і не можуть перейти з обговорення умов виходу Британії до наступної стадії, як, наприклад, обговорення майбутніх торговельних зв’язків.

Після заяви Барньє, курс британський фунта стерлінгів почав зниження, повідомляють ЗМІ.

Повільні переговори означають, що Британія може вийти з ЄС без нової угоди про майбутні відносини, наприклад, в сфері торгівлі. Це може призвести до повернення необхідності сплати мита на імпорт та експорт в двосторонній торгівлі, а також до посилення регуляторних перепон для бізнесу. Компанії часто вважають це найгіршим сценарієм.

Коментуючи затримку, британське видання Independent зазначило: «.. якщо цей «глухий кут» є настільки серйозним та тривалим як це може бути, немислима перспектива відмовитись від Brexit може стати мислимою».

Дивіться також: Чи вдалося українським виробникам озброєння налагодити стосунки у Вашингтоні? Інтерв'ю із генеральним директором "Укроборонпром"

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG