Спеціальні потреби

США не знали про справу заручника з ПАР у Ємені


Американський фотожурналіст Лук Сомерс
Американський фотожурналіст Лук Сомерс

Посол Сполучених Штатів у Південно-Африканській Республіці заявив, що США не знали про переговори в справі звільнення заручника ПАР, який загинув під час рейду американських сил спеціального призначення в Ємеені.

Посол Петрік Ґаспард сказав у понеділок, що Вашингтон також знав про те, що вчителя П’єра Коркі тримали в тому самому місці, що й американського журналіста Лука Сомерса. Метою операції, яка не вдалася, було звільнити американського журналіста. Американські офіційні особи заявили, що обох чоловіків викрадачі вбили під час операції звільнення.

Посол Ґаспард повторив, що президент Барак Обама доручив провести рейд, тому що екстремісти аль-Кайди, які тримали Сомерса, дали зрозуміти, що вони мають намір вбити його.

Благодійна організації з ПАР заявила, що вона досягла угоди з екстремістами щодо звільнення Коркі, і кілька днів до рейду сказала його родині, що незабаром він повернеться додому.

Його тіло має бути перевезене до Південно-Африканскої Республіки в понеділок.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG