Спеціальні потреби

Яценюк: заворушення на сході країни - частина антиукраїнського плану


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Акції протесту на сході України, в ході яких адміністративні будівлі в трьох містах були захоплені проросійськими активістами, є частиною плану з дестабілізації ситуації в країні з подальшим введенням російських військ, заявив у понеділок прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Усім абсолютно зрозуміло, що відбувається реалізація антиукраїнського, антидонецького, антилуганського та антихарківського плану. Плану з дестабілізації ситуації, плану щодо того, щоб іноземні війська перетнули кордон і захоплювали територію країни, чого ми не допустимо», – сказав Яценюк.

У своєму виступі на засіданні уряду Яценюк зазначив, що російські війська перебувають у 30 кілометрах від українського кордону.

Прем’єр закликав мешканців сходу країни виявити відповідальність і зробити все, щоб зберегти цілісність України, висловивши впевненість, що вони хотіли б жити в єдиній країні.

«… заклики до федералізації є спробою знищення української державності за сценарієм, який написаний Росйською Федерацією, мета якого – розчленування та знищення України і перетворення частини України на територію рабства під диктатом Російської Федерації. Цього не буде», – запевнив прем'єр-міністр.

Втім, у понеділок глава МВС України повідомив, що раніше захоплений будинок обласної адміністрації в Харкові звільнено від сепаратистів.

Відповідальність за події на Сході України поклав на Росію і спікер парламенту, виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов.

Він повідомив, що у вівторок Верховна Рада України одним із перших питань розгляне закон про посилення кримінальної відповідальності за сепаратизм та інші злочини проти держави.

«Відповідно до українського законодавства, буде поставлене питання про заборону діяльності політичних партій і громадських організацій, що стоять на позиціях сепаратизму і працюють на країну агресора і проти власного народу», – заявив Турчинов.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG