Спеціальні потреби

На хімічному заводі в передмісті Г’юстона сталися вибухи


Наслідки повені, викликаної ураганом «Гарві». Г'юстон, Техас
Наслідки повені, викликаної ураганом «Гарві». Г'юстон, Техас

На хімічному заводі в передмісті постраждалого від повені Г’юстона сталися два вибухи

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters з посиланням на компанію-оператора заводу Arkema.

«Центр з надзвичайних ситуацій округу Гарріс повідомив про два вибухи і чорний дим на заводі Arkema у Кросбі, Техас», – йдеться в повідомленні компанії у четвер.

За повідомленням ЗМІ, заступника шерифа повіту, який перебував на заводі, шпиталізовано.

Компанія попереджає мешканців про ризик нових вибухів.

«Будь ласка, не повертайтеся до евакуйованого району до повідомлення надзвичайних служб про відновлення безпеки», – заявили в компанії Arkema.

Перед тим, як сталися вибухи, компанія попереджала, що вона впродовж наступних шести днів не зможе належним чином гарантувати безпеку свого заводу в техаському Кросбі, оскільки система охолодження на підприємстві зруйнована. Компанія повідомила, що співробітники і мешканці прилеглих до заводу територій були евакуйовані. Через сильні зливи, викликані ураганом «Гарві», територію заводу затопило.

«Гарві» став найпотужнішим ураганом на території США за останні 12 років. Станом на четвер кількість підтверджених випадків смерті внаслідок урагану і повені, яку він спричинив, сягнула більше 30.

Більшість загиблих потонули, коли в четвертому за величиною місті США - Г’юстоні й прилеглих до нього територіях -стала швидко прибувати вода.

Дивіться також: Як американці маленькими справами допомагають долати наслідки урагану "Гарві"

Як американці маленькими справами допомагають долати наслідки урагану "Гарві". Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG