Спеціальні потреби

Маттіс: Москва прагне силою змінити кордони


Міністр оборони США Маттіс - гість параду на честь Дня Незалежності України
Міністр оборони США Маттіс - гість параду на честь Дня Незалежності України

Очільник Пентангону Джим Маттіс різко розкритикував Росію, як міжнародну загрозу і запевнив Україну у підтримці з боку США.

«Не сумнівайтеся, Сполучені Штати підтримують Україну, - заявив міністр оборони США Джим Маттіс під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенком. Вашингтон «не приймає і не прийме» незаконну анексію Криму Росією, запевнив Маттіс.

Після відвідання урочистого і яскравого параду на честь святкування Дня Незалежності України, Маттіс провів зустрічі з президентом Петром Порошенком та іншими українськими високопосадовцями.

«Незважаючи на заперечення Росії, ми знаємо, що їх мета - змінити міжнародні кордони силою», - заявив Маттіс, відзначивши, що такі дії підривають суверенітет європейських країн та нарощують напругу.

Маттіс наголосив на тому, що Росія продовжує порушувати Мінські домовленості та міжнародні угоди, укладені після розпаду Радянського Союзу: «на жаль, Росія не дотримується букви і тим паче духу міжнародних угод».

В своїх ремарках протягом спільної прес-конференції з Порошенком, Маттіс відзначив, що США віддані допомозі України, розбудові та модернізації її військових сил.

«Оборонна зброя не є провокацією, якщо ти - не агресор. Очевидно, Україна - не агресор, оскільки, це її власна територія», - заявив Маттіс на прес-конференції.

Дивіться також: США вітають Україну з Днем Незалежності. Що американці знають про Україну? - опитування

США вітають Україну з Днем Незалежності. Що американці знають про Україну? - опитування. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG