Спеціальні потреби

У Споучених Штатах відзначають День ветерана


Президент Барак Обама на Арлінгтонському національному цвинтарі
Президент Барак Обама на Арлінгтонському національному цвинтарі
Сьогодні (в понеділок) президент Барак Обама разом з мільйонами американців віддав належне чоловікам і жінкам, які служили у збройних силах країни. Вранці президент з дружиною Мішель приймали сніданком групу ветеранів та їх родини у Білому домі, а пізніше на Арлінгтонському національному цвинтарі поклав вінок з квітів до могил невідомих солдатів.

Президент заявив, що країна зобов’язана своїм ветеранах за їх службу. Він обіцяв і далі підтримувати ветеранів, які повертаються з поля бою в Афганістані в час, коли США планують закінчити наступного року найдовшу війну у своїй історії

У день ветерана американці вшановують своїх ветеранів різними способами, часто парадами. У штаті Оклагома, наприклад, відкрито новий пам’ятник, який є меншою версією пам’ятника ветеранам В’єтнамської війни у Вашингтоні.

День 11 листопада вперше відзначено у США у 1919 році як День укладення перемир’я у першу річницю закінчення Першої світової війни. Назву цього свята замінено на День ветерана у 1954 році для вшанування американських ветеранів усіх воєн.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG