Спеціальні потреби

CША відповіли на погрози Росії після посилення санкцій


Марк Тонер, Держдеп США.
Марк Тонер, Держдеп США.

Після застосування нових санкцій щодо Росії на адресу Сполучених Штатів із Москви посипалась критика та погрози у відповідь.

«Така лінія не лишиться без нашої реакції», - заявило МЗС Росії, назвавши ситуацію «посиленням конфронтації».

Заступник прес-секретаря Держдепартаменту США Марк Тонер заявив на брифінгу 31 липня, чому саме зараз американський мінфін поновив вже існуючі санкції.

«Те, що ми вчора зробили – називайте це забезпеченням ефективності існуючих санкцій. Але якоюсь мірою це було зроблено для застосування санкцій щодо осіб, які їх раніше уникнули, додавши до списку дочірні компанії тих підприємств, які уже перебували під санкціями. Та сама логіка була і при доданні до санкційного переліку деяких колишніх чиновників режиму Януковича та деяких осіб в Україні, а точніше – в Криму. Це звичайна практика для того, щоб зберегти дію існуючих санкцій», - сказав Марк Тонер.

Державний департамент США також нагадав Москві про обіцянки виконувати Мінські домовленості.

«Шлях до скасування санкцій є зрозумілим – це виконання Мінських домовленостей. Ми завжди були дуже чіткими в цьому питанні. Що ми хочемо бачити так це повернення Росії та сепаратистів до повного виконання Мінських угод. І тоді ми зможемо говорити про послаблення принаймні деяких з тих санкцій. Є також інші санкції, застосовані через окупацію Криму, вони лишаються на місці», - продовжив Марк Тонер.

30-го липня, Адміністрація президента США розширила санкції щодо Росії та Криму ще на 20 фізичних та юридичних осіб. Зокрема, щодо українських високопосадовців за часів президентства Віктора Януковича, представників російського оборонного та банківських секторів, підприємств в анексованому Криму.

Рішення щодо санкцій було ухвалене наступного дня після того, як Росія у Раді безпеки ООН застосувала вето на резолюцію по створенню міжнародного трибуналу для розслідування авіакатастрофи Малайзійського літака MH17 над Донеччиною.

Дивіться також: Командувач НАТО про Росію: Готовність до війни - кращий спосіб її уникнути

Командувач НАТО про Росію: готовність до війни - кращий спосіб її уникнути. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG