Спеціальні потреби

США підписали позикові гарантії Україні на 1 мільярд доларів


Шлапак закінчив промову у США словами "Слава Україні!"
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00

Шлапак закінчив промову у США словами "Слава Україні!"

Уряди США та України підписали угоду у Вашингтоні в понеділок щодо забезпечення кредиту в розмірі 1 мільярд доларів для України.

Міністр фінансів США Джейкоб Лью оголосив про підписання угоди після зустрічі з міністром фінансів України Олександром Шлапаком у Вашингтоні.

Американські гарантії доповнять програму реформ, яку готує для України Міжнародний валютний фонд, і є підтвердженням підтримки Сполучених Штатів на адресу України, заявили в уряді США.

Виділення Україні мільярд доларів допомоги стало можливим після того, як за відповідний закон проголосували обидві палати Конгресу США.

Міністр фінансів США Лью зазначив, що український народ продемонстрував величезну мужність, визначаючи курс незалежності для своєї країни і наполягаючи на уряд, який дійсно відображає волю народу. Він сказав, що Сполучені Штати прагнуть бачити процвітаючу України, і будуть продовжувати стояти з українським народом на його шляху до реалізації давніх прагнень:

«Протягом цього непростого періоду в Україні Сполучені Штати активно будували міжнародну підтримку щодо України і вимагали, щоб Росія відповіла за свої дії та дестабілізацію ситуації. Саме тому під час нещодавньої зустрічі Світового банку та МВФ я чітко дав зрозуміти своїм колегам, включаючи російського міністра фінансів, що США будуть продовжувати робити все, щоб Росія дорого заплатила за незаконну окупацію Криму. Спільно з нашими партнерами ми готові накласти нові санкції на Росію, у разі продовження ескалації нею конфлікту».

Лью привітав міністр фінансів України Олександраа Шлапака за прогрес, який він та його команда разом з МВФ досягли у розробці програми економічних реформ в Україні. Ці реформи допоможуть Україні впоратися з довгостроковими економічними труднощами і відкриють потенціал України, зазначив він.

Шлапак зазначив, що влада розглядає допомогу як перший крок у наданні Україні широкої фінансової допомоги. «Ми віримо в себе, в наших партнерів і в наш народ. Слава Україні!», - заявив український міністр.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG