Спеціальні потреби

США: перед судом постав ватажок аль-Кайди


Абу Анас аль-Лібі
Абу Анас аль-Лібі
У вівторок перед судом у центральному нью-йорському районі Мангеттен постав підозрюваний лівійський терорист Абу Анас аль-Лібі.

Аль-Лібі, якого звинувачують у причетності до бомбових нападів на посольства США у Східній Африці у 1998 році, заперечив усі пред’явлені йому зивнувачення і заявив про свою невинність.

Влада США доправила підозрюваного ватажка терористичного угруповання аль-Кайда в Нью-Йорк у понеділок.

Нагадаємо, аль-Лібі був захоплений американським спецназом на одній з вулиць лівійської столиці Триполі 5 жовтня і таємно вивезений за межі країни. Його утримували на борту корабля ВМС США, дислокованого в східній частині Середземного моря.

Американці полювали за аль-Лібі протягом понад 10 років. У федеральному суді у Нью-Йорку проти нього було висунуто офіційні звинувачененя у плануванні атак у 1998 році на посольства США у Кенії та Танзанії.

Він стояв у списку ФБР найбільш розшукуваних терористів, проте його родина заперечує звинувачення у підтримці ним зв’язків з аль-Кайдою.

Агенти розвідки США допитували аль-Лібі під час його перебування на борту американського військового корабля.

Парламент Лівії зажадав від США видачі аль-Лібі, називаючи операцію американського спецназу порушенням національного суверенітету Лівії.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG