Спеціальні потреби

Президент Трамп підписав документи про тарифи на імпорт сталі й алюмінію


Президент Трамп підписує документи про тарифи на імпорт сталі та алюмінію
Президент Трамп підписує документи про тарифи на імпорт сталі та алюмінію

У четвер президент Трамп підписав укази, які накладають 25-відсоткові тарифи на імпорт сталі і 10-відсоткові тарифи на імпорт алюмінію. Відповідні оплати стануть чинними через 15 днів.

Церемонія підписання документів відбулася в Білому домі. Президент підписав відносні документи в присутності робітників цих індустрій і службовців адміністрації.

Рішення про накладення тарифів викликало застереження з боку законодавців, деяких представників індустрії та урядів іноземних країн. Канаду і Мексику звільнено від тарифів на неозначений термін, тоді як продовжуються переговори в справі Північноамериканської угоди про зону вільної торгівлі (NAFTA).

Інші країни, які вважаються союзниками Сполучених Штатів, наприклад Австралія, також отримають «задовільні альтернативні можливості для обміркування загроз, які, на думку адміністрації Трампа, вони становлять американським продуцентам сталі та алюмінію, додала офіційна особа.

Це ніяк не є пом’якшенням нашої позиції, наполягав представник адміністрації в розмові з репортерами, яка відбулася за умови, що не буде оприлюднено прізвища службовця.

Опоненти рішення президента вважають, що це підриває глобальну систему торгівлі і використовує претекст національної безпеки для протекціонізму, що заохочуватиме інші країни вдатися до цих самих заходів для захисту своїх внутрішніх ринків.

Один із службовців Білого дому відкинув цей аргумент, кажучи, що Сполучені Штати є найвільнішим у світі торговельним партнером і що регульована система торгівлі, відповідно до заснованої 23 роки тому Світової організації торгівлі із 163 членськими країнами,гф еїкшввф «не найкраще працює для американського народу».

Дивіться також: Закриття Офісу Інституту Кеннана в Києві. Чому розгорівся конфлікт та якими будуь наслідки для української науки?

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG