Спеціальні потреби

Обама відвідає Нью-Джерсі, щоб оцінити шкоду, завдану ураганом «Сенді»


Президент Барак Обама в середу планує відвідати штат Нью-Джерсі, щоб оцінити розмір шкоди, завданої ураганом «Сенді». Президент обіцяє, що реакція федеральної влади на стихію буде швидкою та ефективною.

Представники Білого дому повідомили, що Обама огляне руйнування, спричинені ураганом в Нью-Джерсі, і зустрінеться з постраждалими і рятувальниками.

Крім того, він матиме зустріч з губернатором штату Крісом Крісті - республіканцем, який часто розходиться у поглядах з президентом, проте дав йому високу оцінку за його дії в боротьбі зі «Сенді».

Виступаючи в штаб-квартирі Американського Червоного Хреста у вівторок, Обама сказав, що він запевнив губернаторів і мерів міст на територіях, постраждалих від шторму, що федеральні агентства у Вашингтоні зроблять все можливе, щоб надати їм допомогу.

Обама скасував усі свої передвиборчі заходи, заплановані на вівторок, і провів більшу частину дня в Білому домі, отримуючи останні повідомлення про потужний шторм і заходи, до яких вдаться федеральні відомства, влади штатів і муніципалітети з ліквідації його наслідків.

Обама оголосив штати Нью-Джерсі та Нью-Йорк зонами стихійного лиха. Це дозволить прискорити виділення федеральних коштів на допомогу цим штатам, де загинули десятки людей, а матеріальні збитки обчислюється десятками мільярдів доларів.

Президент поїде в Нью-Джерсі замість раніше запланованого передвиборчого візиту в Огайо, який вважається одним з ключових штатів, необхідних для здобуття перемоги на президентських виборах шостого листопада.

Його республіканський суперник Мітт Ромні побував в Огайо у вівторок, де перетворив передвиборчий мітинг в районі міста Дейтон в акцію для збору консервованих продуктів харчування для жертв шторму.

Ромні планує відновити свою передвиборчу кампанію в середу в штаті Флорида.

Як демократи, так і республіканці виявляють обережність у відновленні своїх передвиборчих кампаній в повному обсязі, побоюючись, що у виборців створиться враження, що в той момент, коли десятки мільйонів людей намагаються впоратися з руйнівними наслідками урагану, вони думають тільки про політичну боротьбу за Білий дім.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG