Спеціальні потреби

Сенат США схвалив законодавство про допомогу жертвам урагану «Сенді»


Конгрес США прийняв законопроект про виділення екстреної допомоги обсягом 50,5 млрд доларів постраждалим від урагану «Сенді», який обрушився на узбережжя штатів Нью-Йорк і Нью-Джерсі три місяці тому.

Сенат схвалив законодавство в понеділок 62 голосами «за» при 36 голосах «проти». Палата представників вже проголосувала за документ раніше в цьому місяці, а президент Барак Обама пообіцяв підписати його, як тільки він з’явиться на його столі.

Важка економічна ситуація в країні серйозно ускладнила дискусію про виділення допомоги потерпілим від одного з найсильніших буревіїв на північному сході США. Законопроект був підготовлений до розгляду в Палаті представників ще на початку січня, але конгресмени так і не проголосували за нього через суперечки про відповідні витрати. Коли через кілька днів був приведений до присяги новий склад Конгресу, переговори про виділення допомоги довелося починати заново.

Зволікання з прийняттям закону в Палаті представників, яку контролюють республіканці, викликало критику з боку губернаторів штату Нью-Йорк Ендрю Куомо (демократа) і Нью-Джерсі Кріса Крісті (республіканця). Обидва губернатори заявили, що їх виборцям, багато з яких втратили свої будинки, і без того довелося чекати допомоги дуже довго.

Ситуація з виділенням допомоги жертвам «Сенді» різко контрастує з розвитком подій після урагану «Катріна», що обрушився на узбережжя Мексиканської затоки в 2005 році. Критики відзначають, що тоді закон про допомогу постраждалим був прийнятий через 11 днів після удару стихії, в той час як у випадку «Сенді» Конгресу було потрібно більше 90 днів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG