Спеціальні потреби

Саудівський престолонаслідник зустрічається в Білому домі з президентом Трампом


Саудівський принц Мохаммед бін Салман
Саудівський принц Мохаммед бін Салман

У вівторок у Білому домі відбудеться зустріч президента Трампа з саудівським престолонаслідником Мохаммедом бін Салманом. Візит відбувається в час загострення напруження між Саудівською Аравією та Іраном.

Високопоставлений службовець Білого дому заявив, що зустріч є «величезною нагодою зробити поступ» і обміркувати «дестабілізуючу діяльність Ірану в регіоні».

Трамп відверто підтримує суннітську монархію в протистоянні з шиїтським Іраном. Престолонаслідник, за всіма ознаками, хоче використати цю можливість.

В інтерв’ю телеканалу CBS він порівняв іранського лідера з Гітлером і заявив, що коли Іран виготовить ядерну зброю, саудівці зроблять те саме.

«Саудівська Аравія не бажає придбати ядерну бомбу, але, без сумніву, якщо Іран виготовить ядерну бомбу, ми якнайскоріше підемо цим шляхом», сказав він.

Це, за всіма ознаками, чинення тиску на Трампа перед важливим терміном у травні щодо ядерної угоди між групою провідних країн світу та Іраном.

Дивіться також: Отруєння Скрипаля: чи буде жорсткіша відповідь Москві?

Отруєння Скрипаля: чи буде жорсткіша відповідь Москві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:08 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG