Спеціальні потреби

У США 46 мільйонів людей живуть за межею бідності


У США 46 мільйонів людей живуть за межею бідності
У США 46 мільйонів людей живуть за межею бідності

Внаслідок рецесії, у 2010-му році кількість американців, які живуть за межею бідності, сягнула найвищого рівня за останні 17 років. Про це свідчить звіт, який Бюро перепису населення оприлюднило у вівторок.

Згідно з оприлюдненими даними рівень бідності становив трохи більше 15% і за останній рік збільшився на 0,7%. А це приблизно 46 мільйонів людей. Дані також показують, що кількість бідних серед афро-американців зростає швидше, ніж серед решти населення країни і становить трохи більше 27%.

Згідно із стандартами американського уряду, якщо річний прибуток родини із чотирьох осіб становить менше 22,3 тисяч доларів – це вважається межею бідності.

Звіт зазначає, що в період між 2009 і 2010 роками середній річний прибуток американської родини знизився на понад 2% і становить майже 49,5 тисяч доларів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG