Спеціальні потреби

Президент Мексики зустрічається з двома міністрами адміністрації Трампа


Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто
Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто

Державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр внутрішньої безпеки Джон Келлі зустрічаються в четвер з президентом Мексики Енріке Пенья Ньєто та членами його кабінету. Як передбачається, це перша з ряду зустрічей на високому рівні, увага яких зосереджуватиметься на питаннях контрабанди наркотиків, торгівлі та імміграції.

Провідні члени кабінету президента Дональда Трампа розраховують на те, що вони зможуть пом’якшити занепокоєння і незадоволення з приводу політики нової американської адміністрації щодо Мексики.

«Це важливе, що президент надсилає двох своїх міністрів до Мексики на ранньому етапі своєї адміністрації, заявив у середу прес-секретар Білого дому Шон Спайсер. – Це має символічне значення для відносин між нашими країнами».

Спайсер також назвав відносини між обома країнами як «здорові й міцні».

Ці відвідини відбуваються в час, як вважається, погіршення у відносинах між обома країнами, які були мирними уздовж спільного кордону довжиною в 3100 кілометрів, з часу Мексикансько-американської війни наприкінці 1840-х років.

Трамп кілька разів наполягав, що Мексика, таким чи іншим способом мусить заплатити за стіну на кордоні, побудова якої, за приблизними підрахунками законодавців у Вашингтоні, коштуватиме щонайменше 12 мільярдів доларів.

Цього тижня Міністерство внутрішньої безпеки оприлюднило план, результатом якого може бути депортація із США мільйонів незаконних іммігрантів.

Дивіться також: Екстрадиція Фірташа допоможе Україні зменшити його негативний вплив на країну в цілому - екс-посол США в Україні Гербст

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG