Спеціальні потреби

У Японії поліція арештувала чоловіка, який погрожував послу і посольству США


Посол США в Японії Керолайн Кеннеді
Посол США в Японії Керолайн Кеннеді

Японська поліція повідомила в п’ятницю про арешт чоловіка, який погрожував здійснити бомбову атаку на посольство США в Токіо. Поліція заявила, що мешканець острова Окінава Мітсуйосі Камія телефоном погрожував здійснити бомбову атаку на посольство, а також на американську військову базу Camp Schwab на цьому південнояпонському острові.

Місцеві засоби масової інформації повідомляють, що, як вважається, 52-річний Камія також відповідальний на недавні погрози вбити посла США в Японії Керолайн Кеннеді та інших службовців американського дипломатичного корпусу.

У четвер представниця Державного департаменту Джен Сакі заявила, що японська поліція арештувала чоловіка у зв’язку з погрозами атакувати посольство та посла.

Японські органи влади заявили, що Камія визнав свою причетність до погроз, хоча мотив і далі невідомий. Його не було звинувачено у робленні погроз на адресу посла Кеннеді.

Багатьом мешканцям острова Окінава не подобається присутність десятків тисяч американських військовослужбовців на густонаселеному острові. Вони нарікають на поведінку військовослужбовців, галас і небезпеку аварій літаків.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG