Спеціальні потреби

КНДР: жодних розмов із США про ядерну зброю і права людини


Лідер КНДР на стадіоні під час футбольного матчу жіночих команд
Лідер КНДР на стадіоні під час футбольного матчу жіночих команд

Північна Корея виключає будь-які переговори зі Сполученими Штатами на тему ядерної зброї або прав людини з приводу, як сказано, спроб Вашингтона усунути від влади комуністичний уряд.

Заява, що її було зроблено у вівторок, за всіма ознаками, посилається на проект резолюції, що пропонує передати справу Пхеньяна на розгляд Міжнародного кримінального суду за порушення прав людини. У недавньому звіті ООН Пхеньян звинувачено у злочинах проти людства.

Японія і Європейський Союз планують у найближчому часі запропонувати Генеральній Асамблеї проект незобов’язуючої резолюції. Сполучені Штати рішуче підтримують ці зусилля.

Представник Міністерства закордонних справ КНДР звинуватив Сполучені Штати у веденні політики з метою «повалення уряду і соціальної системи» Пхеньяна під претекстом захисту прав людини. Він посилався на угоду із 2005 року, відповідно до якої США і Північна Корея погодилися «шанувати суверенітет один одного і право на мирне співіснування.

Північнокорейський представник заявив, що недавні дії Сполучених Штатів скасували угоду, додаючи, що ідея про ліквідацію ядерної зброї на Корейському півострові «повністю втратила на значенні».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG