Спеціальні потреби

Ізраїльський шпигун Джонатан Поллард звільнений з американської в’язниці


Джонатан Поллард
Джонатан Поллард

У п’ятницю з американської в’язниці вийшов ізраїльський шпигун Джонатан Поллард. Його було умовно звільнено після 30 років позбавлення волі.

Колишній цивільний експерт слідчої служби ВМС Сполучених Штатів, Поллард був засуджений до довічного ув’язнення у 1987 році після того, як на судовому процесі він визнав, що продав Ізраїлеві засекречені документи, що стосувалися питань оборони.

«Після трьох довгих і важких десятиліть Джонатан нарешті повернувся до своєї родини», сказано у заяві прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, який робив повторні заходи щодо звільнення Полларда.

«Ізраїльтяни вітають звільнення Джонатана Полларда», – додав Нетаньягу.

Поллард, якому 61 рік, отримав ізраїльське громадянство у 1995 році, коли був у в’язниці. Передбачається, що він проживатиме у районі Нью-Йорка протягом наступних щонайменше п’яти років умовного дострокового звільнення. Йому без дозволу буде заборонено подорожувати до інших країн, включно з Ізраїлем.

Як Міністерство юстиції, так і адвокати Полларда дотепер відмовляються подати подробиці умовного дострокового звільнення.

Проурядова ізраїльська газета Israel Hayom повідомила у четвер, що прем’єр-міністр Нетаньягу попросив США негайно перевести Полларда до Ізраїлю.

Двоє американських конгресменів Еліот Енґель і Джерролд Недлер написали листа міністру юстиції Лоретті Лінч, у кому заявили, що Полларду слід дозволити відмовитися від американського громадянства та емігрувати до Ізраїлю.

Дивіться також: Ось що агенти ФБР розповіли про методи боротьби із корупцією

Ось що агенти ФБР розповіли про методи боротьби із корупцією. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:17 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG