Спеціальні потреби

Обама віддав належне американським солдатам, які служили в Іраку


Президент США Барак Обама і перша леді Мішель на військовій базі у Південній Кароліні
Президент США Барак Обама і перша леді Мішель на військовій базі у Південній Кароліні

Із скороченням американської військової присутності в Іраку, президент США Барак Обама подякував військовослужбовцям, які служили в тій країні.

У середу, президент відвідав військову базу Fort Bragg у Південній Кароліні, де віддав належне американським солдатам, які повернулися з Іраку. Його супроводжувала перша леді Мішель Обама.

Президент заявив, що США залишають по собі суверенний, стабільний і упевнений у собі Ірак. Він назвав це «надзвичайним досягненням» кажучи, що майбутнє Іраку тепер є в руках самого іракського народу.

Втім, у середу у місті Фаллуджа сотні людей вийшли на вулиці, святкуючи виведення з їх країни американських військовослужбовців. Вони вигукували гасла і несли плакати. Деякі спалювали прапори США та Ізраїлю. Місто Фаллуджа, що на захід від Багдада, свого часу було оплотом опозиції до присутності в Іраку американських військ.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG