Спеціальні потреби

США готуються звільнити з Гуантанамо більшу кількість в’язнів


В’язничний центр Гуантанамо
В’язничний центр Гуантанамо

Представники американських збройних сил повідомили Конгрес, що вони планують перевести біля десяти в’язнів з центру утримання терористів на базі ВМС Гуантанамо на Кубі.

Офіційні особи, які розмовляли із ЗМІ за умови анонімності, сказали, що щонайменше дві країни погодились прийняти до себе в’язнів. Одним із затриманих, якого мають перевести з Гуантанамо, це Тарік Ба Одах, 37-річний єменець, якого щодня примусово годують з часу, коли він заявив про голодування протесту у 2007 році. На сьогодні в’язень важить лише 33 кілограми, тобто він втратив половину своєї первісної ваги.

Ба Одах – один із групи 91 в’язня, яких досі тримають у в’язничному центрі в Гуантанамо. В’язничний центр було відкрито ще за президента Джорджа Буша для імовірних терористів під час війни в Афганістані. Уже схвалено передати приблизно 37 із цих затриманих до інших країн, включно з Ба Одах.

Перша передача може відбутися уже протягом наступних кількох днів, тоді як решту під час найближчих тижнів.

Дивіться також: Як захистити ядерні матеріали від терористів вирішать світові лідери

Як захистити ядерні матеріали від терористів вирішать світові лідери. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG