Спеціальні потреби

Кількох в’язнів з Гуантанамо переведено до Об’єднаних Арабських Еміратів


Сполучені Штати перевели до Об’єднаних Арабських Еміратів п’ятьох громадян Ємену, які утримувались у в’язничному комплексі на американській базі в Гуантанамо. В оприлюднній у неділю заяві Пентагону сказано, що п’ятьох в’язнів меншої важливості тримали у військовій в’язниці протягом понад десяти років. Проти жодного із них ніколи не було висунуто офіційних звинувачень.

У результаті транферу в’язнів їх кількість в Гуантанамо зменшилась до 107-и, включно із 48-ма, які після остаточної перевірки готові повернутися на батьківщину або переїхати до третьої країни.

Аділь Саїх аль-Бусайсс, Халід аль-Кадасі, Алі Ахмад Мухаммад аль-Рагізі, Сулейман аль-Нахді і Фахмі аль-Сані були затримані у 2001 році пакистанськими або афганськими збройними силами і опісля передані Сполученим Штатам.

Конфлікт у Ємені унеможливив адміністрації Обами відправити в’язнів на батьківщину і змусив провести переговори з іншими країнами, які могли б прийняти їх до себе.

Президент Обама зробив закриття в’язниці в Гуантанамо своїм пріоритетом, кажучи, що екстремісти використовують її існування для вербування прихильників і що це завдаває шкоди репутації Сполучених Штатів.

Дивіться також: Огляд: Чи безпечно літати до Єгипту

Огляд: Чи безпечно літати до Єгипту? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG