Спеціальні потреби

Підписання угоди про надання кредитних гарантій


Американські українці та їх дузі вимагають від уряду допомогти Україні
Американські українці та їх дузі вимагають від уряду допомогти Україні

Сьогодні [18 травня] Сполучені Штати Америки й Україна підписали у Києві угоду про кредитні гарантії на суму 1 млрд. доларів, що робить для уряду України доступнішими позики на міжнародних фондових ринках. Кредитні гарантії за цією угодою дають змогу Уряду України й надалі здійснювати насущні витрати для захисту й забезпечення найуразливіших своїх громадян, у час, коли український уряд продовжує здійснювати свою амбітну програму економічних реформ. Сьогоднішня угода демонструє незмінність прихильності Сполучених Штатів до України і її підтримки.

Сполучені Штати залишаються націленими на співпрацю з міжнародними партнерами, аби забезпечити Україну необхідною підтримкою, у час, коли вона здійснює реформи для відновлення економічної стабільності і створення основи для повної реалізації свого економічного потенціалу. Ми вітаємо ті значні кроки, що зробила Україна за останні тижні у здійснені реформ у відповідності з новою програмою МВФ.

Якщо Україна продовжуватиме робити конкретні успіхи в реалізації своєї програми економічних реформ, і обставини дозволятимуть, ми також будемо готові, у співпраці з Конгресом, розглянути можливість надати додаткові 1 млрд. доларів кредитних гарантій в кінці 2015 року, в результаті чого загальна сума потенційних кредитних гарантії у 2015 році сягне 2 млрд. доларів США.

XS
SM
MD
LG