Спеціальні потреби

У США розпочався військовий суд над Нідалом Гасаном


Нідал Малік Гасан
Нідал Малік Гасан
У США у вівторок розпочався військовий суд над Нідалом Маліком Гасаном - військовим лікарем-психіатром, який у 2009 році влаштував стрілянину на військовій базі Форт-Гуд у Техасі. В результаті трагедії загинули 13 людей і ще 30 отримали поранення.

Майор армії США Нідал Гасан звинувачується в обстрілі групи американських солдатів, які готувалися відправитися до Іраку і Афганістану. Поліція, яка прибула на місце атаки, вогнепальною зброєю поранила Гасана, який досі паралізований внаслідок поранень, і користується інвалідним візком.

Гасан зізнався, що стріляв по американських військовослужбовцях і заявив, що, таким чином, він намагався захистити ісламських повстанців, які борються проти американських вояків. Проте, суддя, що веде судову справу, полковник Тара Осборн, відхилила прохання підсудного у використанні даного аргументу для захисту в суді.

Суддя також заборонила йому виступати із заявами про свої релігійні переконання.

На судовому процесі Гасан вирішив захищатися сам. Йому допомагатимуть державні адвокати.

У разі визнання його винним, Гасану, який народився в США в родині палестинських біженців, загрожує кара смерті.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG