Спеціальні потреби

Україна – тема телефонної розмови Обами і Сі Цзіньпіна


Президент США Барак Обама провів телефонну розмову з керівником Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном щодо ситуації в Україні.

Лідери обох країн висловили єдину думку щодо фундаментальної важливості зосереджування уваги на спільних інтересах і поглибленні практичної співпраці у вирішенні регіональних та глобальних проблем для розвитку двосторонніх відносин.

У цьому контексті, вони підтвердили спільне зацікавлення у послабленні напруженості та пошуках можливостей для мирного вирішення суперечки між Росією і Україною. Керівники США та Китаю підкреслили важливість дотримання принципів суверенітету і територіальної цілісності як в контексті України, так і в ширшому функціонуванні міжнародної системи.

Президент Обама відзначив, що його основною метою є відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а також забезпечення можливості українського народу визначати своє майбутнє без втручання з-за кордону.

Обама і Сі домовилися продовжувати діалог відповідно до подальшого розвитку подій.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG