Спеціальні потреби

Керрі бере участь у переговорах НАТО у Брюсселі


Державний секретар США Джон Керрі перебуває у Брюсселі для участі у дводенній нараді міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, яка, як очікується, буде присвячена угоді, що дозволяє частині міжнародних військ залишитися в розтерзаному війною Афганістані після 2014 року.

Президент Афганістану Гамід Карзай вирішив відкласти підписання угоди до тих пір, поки в країні не пройдуть вибори, заплановані на квітень наступного року.

Зустріч представників НАТО відбувається після засідання Ради старійшин Афганістану, на якому було схвалено двосторонню угоду з питань безпеки. Як заявила офіційний представник Державного департаменту Джен Сакі, укладення цієї угоди допоможе забезпечити Афганістану стабільне майбутнє.

Президент Карзай особисто обговорював остаточні формулювання угоди з держсекретарем Керрі. Однак коли угода була схвалена тисячами афганських старійшин, Карзай затягнув процес підписання, додавши кілька нових умов, у тому числі вимогу про звільнення всіх афганців, яких утримують у в'язниці Гуантанамо.

США вимагають від Афганістану винесення остаточного рішення щодо угоди до кінця цього місяця, і в разі непідписання документа пригрозили виведенням всіх своїх військових з країни після 12 років війни.

Після зустрічі в Брюсселі держсекретар Керрі відлетить до Молдови на переговори, присвячені вступу країни до Євросоюзу.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG