Спеціальні потреби

Карзай відтермінував підписання угоди зі США


Гамід Карзай
Гамід Карзай
Президент Афганістану Гамід Карзай зігнорував рекомендацію членів ради старійшин країни негайно підписати нову двосторонню угоди з США щодо безпеки. Угода регулювала б присутність на афганській території американських військових сил після 2014 року.

Карзай заявив, що Афганістан потребує для цієї угоди більше часу, щоб запевнитись, що США віддані ідеї миру в Афганістані.

У неділю Лойя-джирга підтримала двосторонню безпекову угоду з США, і закликала президента Карзая негайно її підписати.

Раніше Карзай заявив, що він планує почекати з підписанням угоди до завершення президентських виборів, запланованих на квітень 2014 року.

США відкидають таку затримку, кажучи, що слід опрацювати відповідні плани для зберігання присутності військ США на афганській теиторії і, що цього не можна буде зробити без підписання угоди в цій справі до кінця року.

Лідер Лойя-джирги заявив, що Карзай не має права відтермінувати підписання і, що таке його рішення не відповідає інтересам Афганістану
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG