Спеціальні потреби

США не вибачаться за будь-які помилки під час афганської війни


Радник з питань національної безпеки США Сюзен Райс заявила, що Сполучені Штати не вибачаться перед Афганістаном з приводу помилок, які зроблено під час афганської війни.

Райс зробила таку заяву у вівторок після того, як представник президента Афганістану Гаміда Карзая заявив, що афганський лідер очікує листа з вибаченням від президента Барака Обами. Цей лист мав би бути частиною переговорного процесу щодо угоди про безпеку між обома країнами.

Американські офіційні особи визнали, що під час телефонної розмови з державним секретарем у вівторок Карзай висунув вимогу, щоб йому було надіслано листа з вибаченням. Однак Райс заявила у вівторок телевізійній станції CNN, що «немає потреби» в тому, щоб США вибачалися перед Афганістаном. Вона сказала, що США зазнали чимало жертв і підтримували Афганістан у демократичному процесі та в боротьбі з угрупованням аль-Кайда.

Розмова між Карзаєм і державним секретарем Керрі відбулася перед планованою зустріччю афганських лідерів у четвер, на якій вони мають схвалити угоду, що дозволила б перебування обмеженої кількості американських військ в Афганістані для навчання місцевих сил безпеки після виведнняз країни наступного року більшості військ НАТО.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG