Спеціальні потреби

Урсула фон дер Ляєн: Події на Близькому Сході не відволікатимуть нас від підтримки України


За словами президентки Єврокомісії, в наступні 4 роки, Європейський Союз збирається надати ще 50 млрд євро допомоги Україні. Фото: AP, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, фото зроблено 20 жовтня 2023 року
За словами президентки Єврокомісії, в наступні 4 роки, Європейський Союз збирається надати ще 50 млрд євро допомоги Україні. Фото: AP, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, фото зроблено 20 жовтня 2023 року

Європейський Союз продовжить надавати допомогу Україні, а події на Близькому Сході не відволікатимуть Брюссель від підтримки Києва. На цьому наголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в пʼятницю 20 жовтня під час візиту в Білий дім.

Президент США Джо Байден проводить 20 жовтня у Білому домі переговори із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та головою Європейської Ради Шарлем Мішелем. Серед питань – війна Ізраїлю та ХАМАСу, а також продовження підтримки України.

Події на Близькому Сході не відволікатимуть нас від нашої надійної підтримки України
президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

“Дозвольте мені також підкреслити, що події на Близькому Сході не відволікатимуть нас від нашої надійної підтримки України. Ми вже надали Україні майже $90 млрд допомоги. Сюди входить фінансова підтримка для української економіки, військове обладнання, гуманітарна допомога та підтримка 4 мільйонів біженців”, – заявила Урсула фон дер Ляєн.

За словами президентки Єврокомісії, в наступні 4 роки, Європейський Союз збирається надати ще 50 млрд євро допомоги Україні.

“Завдяки спільним діям ми також забезпечуємо, щоб здатність Росії вести війну була максимально обмежена, а також щоб винні понесли відповідальність. Путін остаточно програв. Він закопує Росію в землю”, – додала Урсула фон дер Ляєн.

Раніше Президентка Європейської комісії говорила що вона "дуже впевнена", що Сполучені Штати підтримуватимуть Україну і надалі. Про це вона заявила під час зустрічі Європейської політичної спільноти в іспанській Гранаді, яка об'єднала 27 держав Європейського Союзу і ще 20 країн європейського регіону.

Дивіться також: Брифінг. Байден просить у Конгресу понад $61 млрд для України

Брифінг. Байден просить у Конгресу понад $61 млрд для України
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG