Спеціальні потреби

ЮНІСЕФ допоможе очистити питну воду в Одесі та на півдні України для 50 тисяч дітей


Наприкінці квітня унаслідок влучання ракет у системи водопостачання у Миколаєві питна вода зникла на декілька тижнів. Люди набирали воду з калюж, річок, очищали доступними способами та пили. AP Photo/Evgeniy Maloletka.
Наприкінці квітня унаслідок влучання ракет у системи водопостачання у Миколаєві питна вода зникла на декілька тижнів. Люди набирали воду з калюж, річок, очищали доступними способами та пили. AP Photo/Evgeniy Maloletka.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Одесу життєво необхідні речі для очистки води та іншої допомоги для приблизно 50 000 дітей у зруйнованих війною районах півдня України, повідомляє організація на своєму сайті.

ЮНІСЕФ доставив в Одесу обладнання для очищення води та санітарно-гігієнічні засоби для запобігання захворюванням через брак чистої води та погані санітарні умови, що особливо небезпечно для вразливих верств населення. Близько 110 000 людей отримають фільтри та хімікати для доставки чистої води, а гігієнічні набори допоможуть зберегти здоров’я 14 000 дітей, мовиться у повідомленні.

«ЮНІСЕФ доставляє життєво необхідні засоби у важливі райони, включаючи Одесу та околиці, щоб ми могли швидко реагувати на потреби найбільш уразливих родин, які постраждали від триваючих бойових дій та обстрілів», – сказав представник ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін. За його словами, допомога, яка була доставлена 27 вантажівками, зможе зберегти здоров’я приблизно 50 тисяч дітей.

Поставки, які привезли представники гуманітарної організації, будуть розміщені в Одесі та інших населених пунктах на півдні України, близьких до бойових дій, включно з Миколаєвом, який останніми тижнями зазнав потужних обстрілів.

Крім того, поставки сприятимуть покращенню умов життя внутрішньо переміщених сімей та дітей, багато з яких втекли до Одеси з районів, постраждалих від війни, зазначається у повідомленні.

Наприкінці квітня унаслідок влучання ракет у системи водопостачання у Миколаєві питна вода зникла на декілька тижнів. Комунальні служби понад місяць не мали доступу до мереж, щоб їх відремонтувати. Люди набирали воду з калюж, річок, очищали доступними способами та пили. Допомогу організували волонтери та місцеві громади Одещини, які доставили воду в місто.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG