Спеціальні потреби

ООН прийняла рішення про відновлення переговорів у справі звичайних озброєнь


Генеральна Асамблея ООН абсолютною більшістю голосів винесла рішення про відновлення переговорів на тему глобальної торгівлі звичайними озброєннями. Подібні зусилля у липні цього року не мали успіху.

Асамблея погодилась влаштувати конференцію у березні, щоб досягти консенсусу в справі плану про глобальні стандарти щодо міжнародної передачі звичайних озброєнь. Під час голосування у понеділок резолюцію підтримали 133 країни, ніхто не голосував проти, і 17 країн утрималися від голосування.

Переговори у липні цього року провалилися головно з приводу неохоти Сполучених Штатів підтримати плани про досягнення договору щодо встановлення контролю над індустрією вартості 60 мільярдів доларів.

Під час розмов Національна стрілецька асоціація – базована у США впливова група прихильників зберігання зброї – попередила делегатів ООН, що будь-який договір, що включатиме питання зброї в посіданні цивільного населення, «зустрінеться з величезною опозицією».

З інших подій… Генеральна Асамблея ООН винесла рішення про збільшення свого дворічного бюджету до приблизно 5.4 мільярда доларів, тобто на 240 мільйонів доларів більше у порівнянні з минулим роком.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG