Спеціальні потреби

Серед пріоритетів ООН у 2018 році - вирішення конфлікту в Україні


Про це заявив генеральний секретар ООН у промові до членів Генеральної Асамблеї

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґуттереш закликав до покінчення з «паралічем», який призвів до замороження конфліктів в Європі. Виступаючи з промовою на форумі Генеральної Асамблеї, Ґутерреш визначив 12 основних напрямків роботи організації в 2018 році.

У доповіді, опублікованій на веб-сайті ООН, Ґутерреш назвав врегулювання конфліктів на Близькому Сході та заморожені конфлікти в Європі одними з основних проблем, які повинна подолати ООН.

Генеральний секретар ООН зазначив, що для врегулювання цих ситуацій необхідно протистояти небезпечній хвилі націоналізму і пожвавити роботу відповідних посередницьких ініціатив, включаючи Нормандський формат і Тристоронню контактну групу щодо Східної України, Мінську групу ОБСЄ щодо Нагірного Карабаху, Женевські міжнародні дискусії з Грузії і процес «5 + 2» щодо Придністров'я.

Ґутерреш підкреслив, що для вирішення таких проблем, як боротьба з тероризмом та зміною клімату та захист прав людини, необхідно значних ресурсів. Він закликав країни виконати свої зобов'язання щодо фінансування в сфері розвитку. Він також закликав країни розробити механізми, які б не дозволяли їм уникати податків, займатися відмиванням грошей або здійснювати нелегальні потоки капіталу.

Дивіться також: Проблеми високої корупції в Україні практично зупинили реформи – звіт «Дому Cвободи»

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG