Спеціальні потреби

Українська опозиція будуватиме виборчу кампанію на жорсткій критиці влади


Лідери об'єднаної опозиції на Форумі, який відбувся 12-го травня у Києві. Фото Мустафи Найема, Українська Правда.
Лідери об'єднаної опозиції на Форумі, який відбувся 12-го травня у Києві. Фото Мустафи Найема, Українська Правда.

Проект Програми дій об’єднаної опозиції під назвою "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя" було представлно на форумі, який у суботу пройшов на Михайлівській площі у Києві. Опозиція обіцяє добиватись відсторонення Януковича від влади. Програма дій насичена обіцянками нових соціальних гарантій для українців та економічних реформ. У «Партії Регіонів» її вже назвали популізмом та вказали на відсутність на форумі «яскравих» Кличка, Гринценка, Тягнибока та Королевської.

Українські опозиційні політичні сили оприлюднили програму дій, яка зокрема передбачає в разі перемоги на парламентських виборах початок процедури відсторонення від влади президента країни Віктора Януковича та звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших опозиційних лідерів із в'язниць. Про узгоджений план лідери партій «Батьківщина», «Фронт змін» та низки інших заявили під час форуму на Михайлівській площі столиці.

Свою виборчу кампанію об'єднана опозиція будуватиме на жорсткій критиці влади.

«Ця влада веде Україну до міжнародної ізоляції та соціально-економічної катастрофи. Свавіллю бандитизму влади ми, опозиція, протиставили наше єднання. Перейшовши через амбіції, через вузькі партійні інтереси, ми будуємо єдиний фронт боротьби, який переможе і звільнить Україну», - заявив один із лідерів партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.

Лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк, який очолить список об'єднаної опозиції на парламентських виборах, назвав відсторонення від влади президента країни першочерговим завданням:

«Ми ліквідуємо монархію Януковича. Новий парламент прийме закон про порядок імпічменту і першим під імпічмент піде Янукович».

Опозиція обіцяє радикально змінити систему влади в країні: ліквідувати обласні державні адміністрації, віддати їх повноваження органам місцевого самоврядування.

В разі перемоги на виборах Яценюк обіцяє масштабні економічні реформи – скасування ухвалених нинішньою владою пенсійного законодавства та реприватизацію стратегічних об'єктів.

«Об'єднана опозиція скасує Податковий Кодекс і в Україні буде прийнятий кодекс економічного стимулювання. В Україні не буде сотні податків. Ми запровадимо 7 податків. В Україні буде сама проста податкова система на теренах Європи. В Україну будуть приїжджати робити бізнес, в Україну будуть приїжджати створювати робочі місця та інвестувати. Це завдання в економічному плані», - заявив Яценюк.

В правлячій «Партії регіонів» економічні ініціативи опозиції назвали популізмом.

Один із лідерів парламентської фракції партії Михайло Чечетов вважає свідченням дилетантства роздачу наперед нездійсненних обіцянок. Він також поставив під сумнів єдність лав опонентів влади:

«Найяскравіших гравців опозиційного фронту там не було, причому саме тих, рейтинг яких йде різко до гори. Кличко не прийшов на форум щоб не втратити рейтинг. Він зрозумів, що його просто хочуть використати. Дуже прогресує другий лідер опозиції – Наталія Королевська, а її та теж не було, також як і Гриценка з Тягнибоком».

У команді Віталія Кличка пояснюють тактичними міркуваннями рішення брати участь в парламентських виборах самостійно. В привітанні учасникам опозиційного форуму лідер партії «Удар» дав зрозуміти, що розбіжностей в стратегії з іншими політичними силами у нього немає.

«На цьогорічних виборах всі опозиційні сили матимуть шанс виконати свій обов’язок перед суспільством. Розпочати зміну влади, яка довела неспроможність керувати країною і використала свої повноваження не на обіцяні реформи, а для особистого збагачення. Боячись відповідальності за свої дії, нинішні можновладці захищатимуться усіма відомими їм способами: репресіями проти опозиції, фальсифікаціями, підкупом виборців. Саме теперішня влада є нашим спільним супротивником. Саме проти неї ми повинні спрямовувати наші зусилля. І робити все для нашої спільної перемоги», - йдеться у заяві Віталія Кличка.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG