Спеціальні потреби

Крим: російський солдат застрелив українського офіцера


Міністерство оборони України повідомило, що в Криму російський солдат застрелив офіцера українських ВМС. Це вже другий випадок загибелі громадянина України, про який повідомляється після переходу Кримського півострова під російський контроль.

Хоча президент Росії Путін високо оцінив дії військових щодо практично безкровного захоплення Криму після того, як мешканці півострова в березні проголосували за приєднання до Росії, загибель офіцера може ускладнити і без того напружені відносини між Москвою і Києвом.

«Російський морський піхотинець вбив неозброєного офіцера. Майор був убитий двома пострілами», - повідомив представник українських ВМС Владислав Селезньов.

Київ звинуватив Росію в нагнітанні напруженості в переважно російськомовній Східній Україні, де проросійські демонстранти захопили будівлі Служби безпеки в Донецьку і Луганську, в тому числі - об'єкти, де зберігається зброя.

Представник Міністерства оборони повідомив, що вбитий офіцер збирав свої речі у підготовці до переїзду в середу в Миколаївську область, коли у нього виник конфлікт з російськими військовослужбовцями.

Офіцер Станіслав Карачевський був застрелений з автомата АК-74 на п'ятому поверсі гуртожитку, де він жив. У майора залишилися дружина і двоє дітей.

У заяві Міністерства оборони зазначається, що ще один український військовослужбовець був побитий російськими військовими і затриманий, але подробиць події не повідомляється.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG