Спеціальні потреби

В Україні збільшується напруженість між прихильниками Росії і Заходу


У Сімферополі сталися сутички між проросійськими демонстрантами і тими, хто підтримує тимчасове керівництво України. Невеликі сутички відбулися між вигукуючими протестувальниками біля адміністративного будинку кримської влади.

Велику частину населення Криму становлять росіяни та російськомовні громадяни, які підтримують Москву. Натомість татарська меншина займає антиросійські позиції.

Висловлюються побоювання, що Україна з населенням у 46 мільйонів, може опинитися перед поділом на східну і західну частини після масових протестів, у результаті яких від влади усунуто прихильного Росії Віктора Януковича.

У вівторок державний секретар США Джон Керрі заявив, що країну не слід змушувати вибирати між Заходом і Москвою.

У середу тимчасове керівництво Україну розпустило елітні сили безпеки «Беркут», звинувачені в кривавих атаках проти протестувальників в Києві.

У заяві, поміщеній на Facebook, тимчасовий міністр закордонних справ Арсен Аваков заявив, що він підписав розпорядження про розпуск «Беркуту».

Тимчасом виконуючий обов’язки президента Олександр Турчинов остеріг у вівторок у парламенті, що «існують дуже небезпечні ознаки сепаратизму» в кількох частинах країни.

Також неясно, як Росія зареагує на усунення свого союзника Януковича. У вівторок Москва заявила, що вона не втручатиметься в українську політику. Міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що «небезпечним і контрпродуктивним» є змушувати Українуобирати між Росією і Європою.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG