Спеціальні потреби

США надають Україні додаткову допомогу на реформи


Марі Йованович, посол США в Україні
Марі Йованович, посол США в Україні

Додаткову допомогу – 54 мільйонів доларів – виділив Україні уряд Сполучених Штатів Америки.

Міжурядову угоду підписали перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів і директор місії Агентства США з міжнародного розвитку Сюзан Фрітц. Цей транш технічної допомоги від американських платників податків буде спрямований на підтримку реформ.

«Згідно з цими угодами Україні буде додатково виділено $54 млн доларів на підтримку критично важливих реформ. Гроші підуть на боротьбу з корупцією, економічні перетворення і розвиток демократії. Я переконана, що ця додаткова допомога ще на один крок наблизить український народ до того рівня добробуту і демократії, якого він прагне, і на який заслуговує», - заявила посол США в Україні Марі Йованвич.

«Стоїть питання використання коштів. Перше – це енергетична сфера, другий напрямок – дотримання норм верховенства права і третій – підзвітність уряду України перед громадянами України, - заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Дивіться також: Чи підтримують українці у США імміграційні плани президента Дональда Трампа?

Чи підтримують українці у США імміграційні плани президента Дональда Трампа? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:22 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG