Спеціальні потреби

ВР України закликає боротися з російською пропагандою в ЗМІ


Верховна Рада України звернулася до провідних світових журналістських організацій з проханням закликати російських журналістів дотримуватися правил журналістської етики та професії, а також рекомендувати представникам ЗМІ подавати достовірну, об'єктивну і перевірену інформацію, повідомляє інформаційне управління апарату ВР України.

«Верховна Рада України прийняла Постанову «Про звернення Верховної Ради України до Міжнародної федерації журналістів, Європейської федерації журналістів, Асоціації європейських журналістів, Міжнародної організації «Репортери без кордонів», Міжнародного олімпійського комітету щодо інформаційно-психологічної агресії, яка здійснюється засобами масової інформації Російської Федерації проти Україна», - йдеться в повідомленні.

Верховна Рада також звертається до Міжнародного олімпійського комітету щодо оцінки висловлювань і повідомлень російських засобів масової інформації про українську біатлоністку, чемпіонку Олімпійських ігор в Сочі, чемпіонку світу з біатлону Олену Підгрушну, які дискредитують олімпійський рух.

Згідно зі зверненням, Верховна Рада закликала «продемонструвати солідарність з українським народом у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності».

За постанову проголосували 233 народні депутати.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG