Спеціальні потреби

Більшість мешканців України - проти зовнішнього втручання


Опитування вказало на різницю в поглядах серед етнічних українців і росіян щодо вступу України в ЄС.

Результати нового опитування громадської думки вказують, що переважна більшість українців вважають, що ні в однієї іншої країни немає права втручатися в рішення, що стосуються визначення майбутнього України.

Опитування, проведене в квітні американською компанією Gallup на замовлення Ради керуючих мовленням (Broadcating Board of Governors), у веденні якого знаходиться «Голос Америки», показало, що 78% українців виступають проти зовнішнього втручання.

В опитуванні взяли участь 1 400 людей, що проживають в різних регіонах України, не виключаючи анексований Росією у березні Крим.

Опитування показало значну розбіжність у думках в Україні, при цьому визначальними факторами ставали як місце проживання опитаних, так і їх національність.

За даними опитування, Євросоюз і США користуються широкою підтримкою в Західній Україні. У той же час мешканці східних регіонів країни, де проросійські сепаратисти вступають у збройні сутички з урядовими силовиками, не настільки активно асоціюють себе з Заходом.

Більше 84% опитаних у Західній Україні заявили, що країна повинна вступити до Євросоюзу, в той час як на Сході такої думки дотримуються лише 19%.

Ідея вступу в ЄС знаходить підтримку у більшості етнічних українців, але лише у кожного п'ятого етнічного росіянина. При цьому відносна більшість опитаних виступають проти членства країни у НАТО.

Компанія Gallup також окремо опитала 500 мешканців Криму і виявила, що майже 74% з них заявили, що приєднання до Росії «зробить життя для них кращим». Переважна більшість кримчан, включно з етнічними українцями, вважають, що референдум 16 березня про вихід зі складу України і приєднання до Росії точно відображає думки мешканців півострова.

Але відносна більшість - 48% - опитаних з інших регіонів України вважають, що референдум не віддзеркалює поглядів кримчан з питання про приєднання до Росії.

Соціологи Gallup дійшли висновку, що в цілому мешканці Криму позитивно оцінюють роль Росії в кризі, яка привела до анексії української території, і дають різко негативну оцінку діям США і Євросоюзу.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG